Kirottu tarina

Mistä kaikki saikaan alkunsa? Ai niin, liian suppeasta paitatarjonnasta meidän omiin tarpeisiimme. Meille kolme kriteeriä painetuille paidoille olivat ylitse muiden:

  1. Huumori
    Huumoripaitoja löytyy vaikka kuinka, mutta hyvin harva kolahti meidän makuumme. Sama juttu muidenkin kuvien kanssa. Kivoja kuvia paidoista löytyi, mutta aina ne tuntuivat aivan liian täyteen ängetyiltä tai yhdistettynä johonkin täysin mihinkäänliittymättömään tekstiin.
  2. Paitojen laatu
    Tässä sentään tilanne oli parempi. Keskimäärin Suomessa myytävien paitojen laatu on ollut yleensä hyvä. Valikoima vain ikävä kyllä pienehkö. Esimerkkinä meilläkin allekirjoittanut haluaa paitansa yleensä paksummalla ja jäykemmällä kankaalla kun taas jotkut nimenomaan ohuemmalla kankaalla. Joku haluaa V kaula-aukon, toinen pyöreän. Puhumattakaan vartalonmuodoista istuuko paremmin väljä vai kapea paita. Makuja on monia, tarjonta eri laaduista kuitenkin hyvin yksipuolinen.
  3. Painolaatu
    Ja tässä sitten tuleekin suuri ero eri painajien välillä. Tai tarkemminottaen painajien käyttämien tekniikoiden välillä. Useimmat suosivat nykyään vaivatonta ja tarkkaa DTG-tekniikkaa, jossa kuva käytännössä tulostetaan suoraan kankaaseen. Tekniikka mahdollistaa todella monimutkaisetkin kuvat, mutta kuva alkaa hajoamaan tai katoamaan yleensä jo 2-10 ensimmäisen pesun aikana. Voidaankin puhua hyvin lyhytikäisistä tulosteista. Ratkaisu on paidan painajalle helppo ja houkutteleva, mutta asiakkaalle lyhytikäisyytensä vuoksi kallis ja harmillinen. Lisäksi kuva myös tuntuu kankaan pinnassa usein ikävältä ja vieläpä hiostaa, sillä teknisesti tuo on hieman sama kuin käärisi itseään elmukelmuun. Toki silkkipainannassakin saattaa olla samaa muovisuuden tuntua, riippuen millä väreillä kuva on painettu.

    Printtilaadussa emme suostu minkään tason kompromissiin, vaan Kirottu painaa kangastuotteet lähes poikkeuksetta silkkipainotekniikalla jolloin kuva käytännössä maalataan kankaaseen ja väreistä ja käyttökohteesta riippuen mahdollisesti myös imeytyy siihen. Printit kestävät (toki hieman käyttömääristä riippuen) huomattavasti pidempiä aikoja. Voisikin sanoa, että vaikka printti hieman saattaa haalistua, se säilyy siistinä monesti pidempään kuin mitä koko kangas kestää.

Ja niin syntyi ajatus itse tekstiilien (tai tässä vaiheessa vielä ainoastaan vaatteiden) painamisesta. Vaikka toiminnan piti lähteä puhtaasti harrastepohjalta ja vain itselleen, tajusimme vähitellen, ettemme varmasti olleet ainoita jotka kaipasivat parempaa tarjontaa. Näin intohimo lopulta johti verkkokaupan perustamiseen ja varmistamiseen, että muillakin samanhenkisillä on mahdollisuus saada päällensä aina jotain hienoa.